RAW en Lightroom 4 (Lr4)

annemarie         Steeds meer vrienden en familie in mijn omgeving raken ervan overtuigd ( mede door mij? ) dat het fotograferen in RAW formaat grote mogelijkheid biedt om  foto’s te verbeteren en veel mooier te bewerken.Voor mij was het fotograferen in RAW ,ongeveer 7 jaar geleden, een openbaring! Voor de bewerking heb ik toen Lr 1.0 aangeschaft op aanraden van enkele Photowalkers tijdens de Photowalk Amsterdam 2008. Dat is de beste beslissing die ik toen gemaakt heb.Het heeft een geweldige ‘boost’ gegeven aan mijn plezier in en bewerken van mijn foto’s. Afkomstig uit de donkere kelder waar ik  Zwart /Wit  foto’s kon afdrukken zoals ik dat wilde , had ik het gevoel dat ik mijn donkere kamer weer terug had , maar nu in kleur en digitaal.In mijn huidige ‘workflow’ importeer ik al mijn foto’s in Lr , daar vindt de eerste basale bewerking plaats , waarna de finesses in Photoshop ,naar behoefte, plaats vinden.

annemarie 2Recent is mijn dochter Annemarie begonnen met het fotograferen in RAW en het gebruiken van Lr4. Per sms zag ik mijzelf de eerste stappen voor een bewerking in Lr4 doorsturen -om alvast een begin te maken- en mijn e-book voor Lr4 had ze al.

Het sms-en van mijn ‘workflow’ gaf mij het idee om dit ook op mijn blog te zetten, als korte handleiding voor de beginners in RAW en Lr4 ! En voor de gevorderden om commentaar te leveren vanuit hun ervaring !

KLEINE FOTO= onbewerkt !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: