Vis&Ko vernieuwd
Vis&Ko heeft een nieuwe chef en een jong team gekregen.Reden genoeg om de foto’s uit 2012 te verversen. Imko houdt van echt en niet gekunsteld , een volle zaak en heeft eeuwige liefde voor vis : dat moesten de foto’s uitdrukken.Mijn manier van fotograferen sluit hier mooi op aan : snapshots in available light met hoge ISO waarden , zoals de vorige keer. De noise werd beperkt door het gebruik van een Nikon D4 , die daar bekend om is .En vis,daar ben ik dol op.
Al snel bleek dat er ook foto’s van de nieuwe gerechten moesten komen en dat deze met een flitsopstelling veel en veel mooier werden.Flitsen aan tafel tussen de reguliere gasten was geen optie.Zo werd de volgende opstelling bedacht : we komen op een niet al te drukke avond , flitsen de gerechten op een gedekte tafel in de ruimte voor private dining , en geserveerd door steeds een andere medewerker , +portret , en gaan vervolgens naar een tafel in het restaurant waar we het gerecht opeten en vervolgens het volgende gerecht enz. Dit sloot vlekkeloos aan op de keuken en bedieningsdiscipline. Zo dus mooie foto’s gemaakt en heerlijk gegeten en de keuken en de bediening konden – met een kleine aanpassing- in hun routine blijven. De foto boven laat zien wat er gebeurde buiten de routine om : ik wilde Jacco , de nieuwe chef ,laten poseren , met de pan met vis was Imko bezig , afpakken dus en een lolletje en toen stond mijn camera niet goed ingesteld ! ( 1/10 houdt je niet stil) . Even een moment van ontspanning en plezier in de drukte maakt deze foto toch speciaal.
Voor (vis)liefhebbers is er meer te zien op IENS en de hele serie op mijn website . (Pas op : niet met lege maag bekijken ! , je krijgt er honger van).